Om Gabriellas bokmanus!

Det manus jag arbetar på just nu går under namnet Mellody Looh - Födelsemärket och är tänkt att bli första boken i en fantasyserie. Idéen kom för flera år sedan och historien har spunnit runt länge i huvudet innan jag tillslut beslutade mig för att börja skriva ner den. Första delen skrev jag som projektarbete på gymnasiet, då på engelska. Nu är den översatt till svenska, redigerad flera gånger och snart är den redo att möta förlagen igen.

Om manuset:

Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde ...
    ... och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?

   Märket på Mellodys hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. Ett märke – föreställande en vit tiger - som ibland växte, brände och glödde lite grann. Det är först när hon får veta att jorden inte är hennes hemplanet och hon återvänder till planeten Lavida som hon förstår att märket är ett bevis på att hon tillhör tigerklanen. Den mäktigaste klanen bland formskiftarna och som även styr över ett av planetens fem riken.
   Men trots att hon har formskiftarens märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna stämmer inte överrens med de en god formskiftare vanligtvis har. De är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
   Innan hon vet ordet av står hon mitt i en uråldrig strid mellan gott och ont med ett öde som det talats om i profetior flera hundra år tillbaka.
Mörkret är berusande och lustfyllt medan ljuset är helande och mjukt. Kommer hon ha kraften att välja rätt och stå emot mörkrets lockelser när stunden är inne eller kommer hon bli den förgörare profetian talar om?

I Mellody Looh - Födelsemärket får läsaren möta en helt ny värld där alla fantasivarelser du någonsin hört om exsisterar. De får följa Mellodys resa när hon försöker hitta sig själv, förstå sig på folket i sin närhet och nå upp till deras skyhöga förväntningar. En fartfylld berättelse med komiska inslag och spännande karaktärer man inte kan släppa taget om … 

Sugna på att läsa den?
Följ gärna utvecklingen här i bloggen och via facebooksidan https://www.facebook.com/MellodyLooh
För att läsa vad andra tycker om manuset kan ni kika in här:
Sagt om Mellody Looh - Födelsemärket!

 

Kommentarer:

1 [Anna]:

Jag gillar det, skulle gärna läsa mer :)

Svar: kul att höra! :D
The Ponkissons

Kommentera här: