3 noveller

Klickade hem några förvånansvärt korta e-noveller häromdagen som jag tog mig tid att läsa idag. Tänkte att jag skulle skriva en kort recension på dem! Alla är utgiv
 
 
Förvandlingen av Malin Roca Ahlgren. 
En novell jag inte riktigt förstod mig på och dessutom var den otroligt kort. Handlade om en häxa i vilket fall. Skulle inte säga att den var särskilt läsvärd.. Blev faktiskt rätt besviken! 
Betyg: 0/5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avkomling av Emma Lundqvist. 
Den här var bättre men jag vet inte om det är någon jag skulle rekommendera ändå. Den handlar om en kvinna som föder ett litet monster. Bra skriven dock! 
Betyg: 1/5


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andromeda av Frida Edman. 
Största besvikelsen här var att jag trodde den skulle handla om vampyrer (med tanke på omslaget). Men annars var den bra. Lite underlig och snuskig (jamen hallå, det är ju erotik?!) men ändå bra! 
Betyg: 2/5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

E-bok eller tryckt bok..

..vilket föredrar ni? 
 
Jag måste säga att jag gillar trycka bäcker. Det är något speciellt att sitta och hålla boken i handen och bläddra bland sidorna men jag har också börjat gilla e-böcker. Det är så smidigt (smidigare om man har en läsplatta att läsa dem på istället för dator men ändå) och så mycket billigare än vanliga böcker. Plus att det lär vara bättre för miljön!
 
Jag har just nu 13 e-böcker plus 3 e-noveller som väntar på att läsas. Får ta och sätta fart snart ;) Novellerna blir troligen lästa först! 
 

En såndär lista

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker? 
Det bästa med att köpa böcker är att gå runt i bokhandlarna och kolla på allt som finns. Velandet som kommer efter är däremot inte riktigt lika kul! Men man kommer oftast hem med något bra!

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Allt för ofta så ska försöka dra ner på det nu och inte köpa något nytt förrän de jag har är utlästa, kanske till och med vänta till min egen bok är ute. Men går fortfarande in på bokhandeln inne på centret, där jag jobbar, varje dag och ögonshoppar ;)

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Fysisk bokaffär! Jag vet inte varför men det är något med själva känslan av att gå runt där. Men onlinebokhandlar är egentligen ganska bra också eftersom det finns ett så mycket större utval där. Men skulle jag tvingas välja vore det en fysisk bokaffär!

4. Har du någon favorit bokaffär?
Akademibokhandeln i Sverige och här i Norge är det nog Boklagret! :)

5. Brukar du förbeställa böcker?
Nä, så nördigt är jag inte (än). Brukar oftast tänka att jag har så mycket att läsa just nu ändå så då kan jag lika gärna vänta tills den kommer ut. Men händer ju att jag köper en del böcker samma dag som de kommer ut ^^

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nä men jag borde definitivt ha det. Just nu är det väl iofs 0 kr som är budgeten för bokinköp, precis som jag nämnde ovan. 

7. Bokköpstopp - är det något för dig?
Ja. Som jag sa så har jag bokköpstopp just nu tills jag läst klart de jag redan har liggandes på hög här hemma. Återstår att se hur det går... ;)

8. Hur stor är din bokönskelista?
Den blir större för varje gång jag surfar runt på nätet... Så den är ganska lång måste jag säga! 

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?

Beautiful Creatures definitivt.. Sagan om Ringen trilogin + the hobbit... Kanske även Evermore (valde bara en från den evigt långa listan, haha)

10. Vem taggar du vidare?
Skulle kunna skriva massa folk här. Men alla som vill helt enkelt :)