Alltid är det något

För ett par veckor sedan skrev jag en lista på scener i mitt manus som jag kände att jag ville förbättra samt exakt hur jag skulle förbättra dem. Idag strök jag den sista scenen från listan och kände mig jättenöjd som arbetat igenom allihop. Men genast kom jag på ännu fler scener som kunde förbättras, små meningar som kunde flikas in här och var ... Så nu har jag en ny lista att gå igenom. Mestadels småsaker men ändå. Alltid är det något!
 

Kommentarer:

1 Beate:

Vad duktigt du är!! Jag kände verkligen för att skicka dig lite pepp är via cyberspace :D själv har jag bara kommit till sida nio... På första utkastet... Jag vill bara rusha ner allting så att jag får korrigera sedan! Att få förfina och fixa till texten är det roligaste :D

Svar: åh tack! Behövdes verkligen idag, för idag är jag inte det minsta pepp x) Sida nio är ändå en mycket bra början tycker jag, då har du ju ändå satt igång och kommit en bit! Får jag fråga vad du skriver på? :)
Jag tog en evighet på mig med mitt första utkast eftersom jag hela tiden gick tillbaka och redigerade istället för att skriva ner allt så snabbt som möjligt och sedan gå tillbaka och redigera. Såhär på efterhand känner jag att det kanske hade varit smartare och troligen gått lite fortare. Något att tänka på tills nästa bok i serien :)
The Ponkissons

2 Beate:

Jag har kommit till sida tretton i eftermiddag! Det går framåt! :D Jag skriver på min bok som utspelar sig i Sverige år 1880 (researchen = mycket omständig). Den handlar om Alicia som får reda på att hon är magisk och blir introducerad till en häxsällskap. Det finns två andra häxor som hon blir blir vän med och när det börjar ske överfall så kommer de fram till att det kanske har en magisk förklaring. Och så är det lite förvånande familjeband, vänskap, kärlek och försök till självständighet med i mixen :) Min förklaring är lite all over the place, förlåt, men en historisk urban fantasy skulle jag beskriva det som ;) Hur är det med din fantasybok? :D Jag är jätteintresserad!

Svar: Det låter jättespännande!! Här har du helt klart en frivillig testläsare om du behöver en sådan i framtiden! :) Tycker din beskrivning är bra i jämförelse med min. Jag har arbetat på min bok i två år nu och kan fortfarande inte beskriva den ordentligt, haha! Vet inte om du har läst vad den handlar om? Men kort och gott så handlar det om tonårstjejen Erika som för fyra år sedan var med om en bilolycka där hon fick minnesförlust. Det enda hon har kvar från sitt förflutna är ett tredimensionellt (åh, hatar det ordet, haha) märke på halsen. Ett märke som föreställer en vit tiger. En natt väcks hon av att märket har växt och efter det följer en rad mystiska händelser som leder henne till hennes hemplanet Lavida där hon hamnar mitt i en stid på ont och gott.Som sagt, jag är inte så duktig på att beskriva den men måste verkligen bli bättre på det! x) Men genren är i alla fall spänning/fantasy. Mycket spänning, en del kärlek och väldans massa magi :)
The Ponkissons

3 Beate:

Jag blir jätteglad över att du verkar uppskatta min idé! Den har ju mest bara existerat i mitt huvud så jag vet liksom inte hur den tar sig ut för andra än... :) Wow, att ha en testläsare låter jättecoolt, tack så väldigt mycket! Jag hör av mig till dig när jag känner mig redo, vilket kanske blir om något år eller så ;D Och jag säger detsamma till dig, din bok verkar väldigt spännande! Jag hade definitivt tittat närmare på den om jag fått syn på den någonstans (typ bokhandel eller internet) :) Om du vill ha en testläsare så ställer jag väldigt gärna upp! :D

Svar: ja gör det! Vore jättekul för det låter verkligen som ett manus som jag skulle gilla :D Ang testläsning får du gärna lägga till mig på facebook (Gabriella Poopuu) för jag tänkte sända ut mitt manus till några testläsare redan nu i mitten av juni. Så om du vill får du gärna höra av dig till mig där :) Känner att det är smart att passa på och ha testläsning på sommaren eftersom de flesta är lediga då!
The Ponkissons

Kommentera här: