Filmrecensioner del 1.

Vi har sett en del filmer på senaste som jag helt glömt skriva om på bloggen. Så nu tänkte jag att det får bli lite minirecensioner av dessa :) Blir åtminstone två inlägg. 
 
Pain and Gain.
 
Handling (från SF:s hemsida): Daniel Lugo är en ex-kriminell som tar jobb som personlig tränare på Sun Gym samtidigt som han drömmer om att vara något mer, ha mer och kunna leva livet till fullo. Han förstår också att han inte kommer att uppnå allt det med sitt tränarjobb. En dag, när han som vanligt tränar sina rika och motbjudande kunder, får han en lysande idé. Tillsammans med två av sina kollegor utarbetar han en plan på att kidnappa den extremrike Mark Schiller och pressa honom på pengar.
 
Våra tankar: En ganska långtråkig film men med en hel del action. Ingen man minns särskilt väl efteråt utan mer en okej film. Ganska sjuk och ännu sjukare blir det om man tänker på att den faktiskt är baserad på en verklig händelse. 
 
Betyg: 3/10
 
After Earth. 
 
Handling (från SF:s hemsida): General Cypher Raige återvänder från ett långt uppdrag och försöker ta igen den tid han förlorat med sin son, 13-åriga Kitai. När deras skyttel skadas då de hamnar i ett asteroidbälte, tvingas de nödlanda på jorden. Det har gått tusen år sedan människan tvingades att lämna jorden för Nova Prime. Planeten är nu en främmande och fientlig miljö. Cypher ligger svårt skadad i vraket efter skytteln och sätter sitt hopp till att hans son kan finna nödsändaren någonstans i den ogästvänliga terrängen. Kitai har alltid velat visa att han är en soldat som sin far. Nu får han möjligheten.
 
Våra tankar: När man ser traliern verkar den här, som de flesta filmer, superbra. Men tyvärr levde inte filmen upp till förväntningarna. För det första, vad använde de alla pengar på? Insidan av rymdskeppen var bara helt gjorda i plast och frigolit såg det ut som. Inte det minsta high tech. Storyn var ganska förutsägbar. Man visste om slutet redan i början och hela filmen var ganska långtråkig. Trodde aldrig den skulle ta slut. Så det var inte svårt att förstå varför folket på IMDB gett den så dåliga betyg. Dessutom tvivlar vi starkt på att jorden skulle ha förändrats så mycket bara på 1000 år.
 
Betyg: 2/10
 
World War Z.
 
Handling (från SF:s hemsida): Den FN-anställde Gerry Lane reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som nu hotar att utrota hela mänskligheten.
 
Våra tankar: Här är vi lite oense. Gabriella tycker filmen var helt okej medan Daniel tycker den var otroligt tråkig. Även här visste man när man började titta vad som skulle hända men det var ändå en helt okej film, fast inte mycket mer än så tyvärr. 
 
Betyg: 4/10
 
 
Så efter dessa filmer känner vi lite såhär: 
 
 

Kommentarer:

1 23 minuter:

Håller med dig om att Pain and Gain inte var någon höjdare till film men jag tyckte dock att World war z var bra :)

Svar: Ja, vi var lite oense när det kom till World war z. Jag (Gabriella) tyckte den var helt okej medan Daniel avskydde den. Kan dock säga att vi inte är så mkt för zombiefilmer, så kanske är därför ;)
The Ponkissons

Kommentera här: