Radioinslag från Andra Världar

Då har jag äntligen lyckats få upp dagens sändning på nätet. Allt som kunde gå fel gick väl i stort sätt fel idag men det blev i alla fall ett program tillslut. Det här var första gången jag spelade in näst intill ett helt program på plats istället för att dra folket till studion och ja ... det gick väl som det brukar göra när man gör något för första gången. Intervjuklippen blev bra men det sista klippet där Jakkin Wiss läser högt var ju, sådär. Det skorrar och låter lite som om han sitter i en låda och läser. Hmpf ... Tror det berodde på att han använde mick och högtalare där. Men jaja, så kan det gå ibland. Tycker ni ska lyssna i alla fall! ;)
 

Bildbomb från Andra Världar samt boktips!

 
Då var Andra Världar över för i år och jag tänkte försöka sammanfatta det hela i ett inlägg. Velade lite om jag skulle lägga upp detta här eller på min andra blogg eftersom det är ett personligt inlägg men samtidigt handlar om böcker. Så igår blev det ett kort inlägg på den personliga bloggen och idag får det bli ett här. Får ta och slå ihop bloggarna snart tänker jag, med tanke på att Daniel ändå inte bloggar här längre. 
 
Nåväl. Andra Världar The Complete Mäss kallades mässan i år och för er som inte hört om den ännu så är det en bokmässa som Anna Vintersvärd startat som kort och gott tar en till andra världar. Den är inriktad på sci-fi, skräck och fantasy och hela idéen bakom mässan är att förlagen och författarna står sida vid sida, vilket leder till att man lättare hittar de där guldkornen som annars bara försvinner i mängden. I år hade mässan fri entré och ägde rum på kulturhuset i Jönköping med ett härligt gäng utställare. På programmet för de två dagarna fanns författarintervjuer, högläsning, radioteater/ljudböcker, skrivarworkshop med mera. Men framförallt kunde man strosa runt bland de olika montrarna och prata med alla goa författare och utställare. 
 
Jag köpte inte så mycket. Tanken var att jag inte skulle köpa något alls (någon som känner igen sig?!). Men trots det kom jag hem med två böcker av Nellie C. Lind.
Angel in Chains - första delen i serien Forever Yours.
Dödens gåva - första delen i Völvornas gudar.
Känns som två böcker i min smak och kan bli kul att läsa något på engelska för ovanlighetens skull ;) Skrev även en lista på andra böcker som jag hittade på mässan och blev sugen på att köpa/läsa i framtiden, men jag tänker att jag lägger upp den i ett annat inlägg. 
 
Imorgon i 45minuter kommer jag att sända lite intervjuer samt klipp från bokmässan. Så missa inte det! Programmet sänds som vanligt live kl 19.00 för er som bor i Jönköping med omnejd och lyckas skruva in Radio Vättervåg på FM 98,5 och sen kommer det ut på nätet senare samma kväll. 
 
Nu kör vi den där bildbomben som rubriken utlovade och så ska jag börja redigera morgondagens program. Hej på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina tankar om: Divergent - filmen

Orginaltitel: Divergent
Genre: Action, äventyr, Sci-fi
Regissör: Neil Burger
Stjärnor: Shailene Woodly, Theo James, Kate Winslet

Baserad på boken med samma namn skriven av Veronica Roth. Ni hittar min recension av boken här.

Om filmen: En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

 
Mina tankar: Trots att jag läst både Divergent och Insurgent hade jag inte särskilt höga förväntningar på filmen. Jag tycker i allmänhet att filmatiseringarna brukar bli dåliga då de utelämnar så mycket så jag hoppades inte på ett mästerverk. Kanske var det därför jag tyckte om den. För det gjorde jag faktiskt.
I början kändes den lite jobbig och jag kunde inte annat än störa mig på att de förkortat scenen där Tris gör sitt test (gick det inte lite väl fort? Hade jag inte läst boken hade jag nog inte begripit). Likaså tyckte jag det var lite dålig karaktärsbeskrivning. Jag menar, fick vi ens veta vem Al var innan han och de andra försökte kasta ner Tris i avgrunden? Det blir liksom inte riktigt samma sak som i boken där Al är en av hennes närmsta vänner. Sen var det en del andra småsaker som störde mig men i det stora hela var den faktiskt rätt bra. 
Ni som läst min bokrecension vet att jag var lite skeptisk till att Theo James skulle spela Four men nu när jag såg filmen så förstår jag verkligen varför han fick den rollen. Han passade perfekt. Sen är han ju fin och titta på också, vilket alltid är ett plus ;) Och Shailene Woodley som Tris gillade jag redan från start. Precis så jag föreställt mig henne. Det blev en fin kemi mellan de två också, så inget att klaga på där inte! 
 
Nu ser jag fram emot nästa film och håller tummarna för att den också blir hyfsad, eller kanske till och med bättre ;) Säger också som NilmasBokhylla sa i sin recension; hoppas verkligen att de inte delar upp den tredje filmen sen bara för att tjäna mer pengar. Så less på sånt nu! 
 
Betyg: 6/10