Mina tankar om: Åttio dagar gul

Nu kommer äntligen mina tankar om denna bok. Tog sin lilla tid ... ^^
 
Titel: Åttio dagar gul
Författare: Vina Jackson
Förlag: Lind & CO
Antal sidor: 318
Serie: Åttio dagar
 
Om boken: Summer - ung, vacker, sensuell och begåvad violinist - är fången i en trist relation med en man som är ointresserad av erotik. Hon går helt upp i sin musik, mest Vivaldi och Mendelssohn, och för att förtjäna sitt uppehälle spelar hon i Londons tunnelbana.
När ett fyllo förstör hennes fiol får hon ett överraskande erbjudande från Dominik, en universitetslärare med starka och speciella begär. Han är helt förtrollad av Summer sedan han sett henne spela och vill ge henne en exklusiv fiol. Men han har ett villkor: hon måste först spela för honom - naken och i hans hem.
Summer och Dominik kastar sig in i en halsbrytande erotisk relation med många komplicerade förvecklingar, lika oförutsägbara som spännande. Summer får chansen att uppleva och bejaka en mörk sida av sin sexualitet som hon tidigare hållit tillbaka. Men snart förstår hon att njutning också kan betyda smärta.
Kan en relation så fylld av uppslukande passion överleva? 
 
Mina tankar: Det som fick mig att vilja läsa den här boken var förstås att den jämförs med Fifty Shades som jag älskade. Men usch så besviken jag blev. Det fanns inget i den som jag tyckte om och kunde inte leva mig in i den hela överhuvudtaget. Dessutom kändes det som om det bara blev sämre för var sida jag läste. Den är osmakligt skriven tycker jag (nu tycker ni säkert att någon som är så känslig inte borde läsa en sådan bok men ändå) och jag gillade inte alls erotikscenerna på samma sätt som jag gjorde i E L James serie. Är egentligen dumt att jämföra men med tanke på att de gjort det redan i sin marknadsföring så är det svårt att inte göra det. 
Huvudpersonen Summer är intressant på det viset att hon - till skillnad från Ana i Fifty shades - är ganska erfaren. Hon har legat med många olika män och alltid varit väldigt sexuellt aktiv. Men ändå är mannen hon möter i den här boken, Dominik, något alldeles speciellt. Hans sätt att bestämma över henne gör något med henne, även om hon alltid vet att det är på hennes villkor. Och ja ... när man tänker på det skulle det kunna bli en ganska bra bok. Men jag upptäckte ganska snabbt att jag inte är något för en massa trekanter och dylikt utan jag föredrar nog det där klassiska med lite krydda - eller hur man nu ska säga - så som det är i Fifty shades. Och därför funkar inte den här boken för mig. Dessutom kändes det lite som om man behövde vara intresserad av musik för att lyckas leva sig in ordentligt då hennes spelande är något som tas upp i varje erotikscen i stort sätt. 
 
Så njae, det här var nog ingenting för mig. Kanske ska jag hålla mig borta från den här genren, eller åtminstone från resten av den här serien. Kunde inte läsa mer än några sidor åt gången innan jag la den ifrån mig och det är aldrig ett gott tecken ^^ 
 
Jag rekommenderar den inte och skulle absolut inte jämföra den med Fifty shades men tycker ändå att om man är sugen på att läsa den kan man ju ge den en chans. Alla tycker ju olika! 
 
Betyg: 2/10
 
 

Kommentarer:

1 Therese, bokfräst ssk-student:

Då har vi precis samma uppfattning av den boken. Har läst hela 50nyanser serien,Crossfire serien, samt en del till av Sylvia Day och några till av henne. Alla under samma kategori och alla de har varit riktigt bra.
Man tror ju att de skall finnas några mer stående likheter med de är få. I början håller man tummarna om att det skall bli bättre men det går åt andra hållet. Inte nog med att handlingen går lite väl långt så blir språket och författarskapet sämre och sämre. Fattar inte hur förlaget kunnat släppa fler böcker med samma innehåll :O
Jag gav tom boken minus, det var totalt bortkastade timmar som man aldrig får tillbaka...

Svar: Ja jag ville nästan skriva 0/10 men det blev en 2:a ändå. Oförtjänad dock. Jag är allt för snäll. Håller helt klart med dig: bortkastade timmar. :/ Men 50 nyanser tyckte jag om, bortsett från sista boken. Den var jag inte riktigt lika glad i!
The Ponkissons

Kommentera här: