Bokbloggsjerka #8

Det var ett tag sedan jag var med i jerkan nu så jag tänkte att det var dags. Tyvärr har jag ju ganska nyligen skrivit ett inlägg om böcker jag ser fram emot (ni hittar det HÄR), men som tur är finns det ju fler ;)
 
Veckans fråga: Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?
 
Jag såg att vissa valt böcker som de längtar efter att läsa, vissa hade valt böcker som inte kommit ut än och andra hade valt böcker som de precis beställt hem osv. Så jag tänkte välja en bok som jag varit sugen på att läsa enda sedan jag läste första recensionen. Nämligen: Den nya människan! 
 
Om boken: 
Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?

"Jag har dödat ett barn.
Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet.
Inombords skriker jag.
- Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. 
Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens. 
Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...
 
Visst låter den spännande?? Måste läsa den. Men får väl se när det blir.