Våra tankar om: The Wolverine

I fredags var vi på premiären av filmen The Wolverine. Så nu tänkte vi skriva en liten sammanfattning av vad vi tyckte!:)
 
Filmens handling (från sf.se): Wolverine är tillbaka i ett actionspäckat äventyr som utspelar sig i nutida Japan, där han möter sin värsta fiende. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, både fysiskt och emotionellt, ställs han inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.
 
Gabriellas tankar: Min första tanke var att den var perfekt. Det fanns inget tillfälle under filmen då jag undrade "är den inte slut snart?" och det är för mig ett gott tecken på att filmen är riktigt bra. Wolverine är en av mina favoritmutanter och jag älskar de andra filmerna med honom. Men sen var det vissa saker i filmen som inte var så bra. Som hur han inte dog av alla skottskador han fick efter att de tagit bort (eller försvagat) hans krafter. Han sa själv att han inte läkte som han brukade. Då borde han ha dött av så många skott. Det hade en normal person gjort. Det var lite ... fult. Men samtidigt hade det ju inte varit så kul om han dog heller. Nåja ... Så länge som man inte bryter ner filmen i beståndsdelar tycker jag den var väldigt väldigt bra, och helt klart sevärd!! 
 
Gabriellas betyg: 8/10
 
Daniels tankar: Min första tanke var att filmen hade en väldigt dålig skurk/bad guy och vem var ens det egentligen? Dessutom var det väldigt lite nya mutanter i denna. Lite för lång film kanske och onödiga kärleksberättelser. Annars var det extremt bra actionscener när det väl va dags. Mycket bättre än X-Men Origins: Wolverine och gjorde mig mer sugen på att se Days of Future Past.
 
Daniels betyg: 6/10
 

Nygammalt i bokhyllan!

Var på Erikshjälpen idag eftersom jag fått tips om att de hade första HP boken inne och jag var sugen på att köpa den. Slutade med att jag kom hem med 8 böcker (eller egentligen 10 eftersom sagan om ringen är 3 böcker) för 162,-.. Inte dåligt det! Second hand är fantastiskt! :D

 
Harry Potter och De Vises Sten - J.K. Rowling
Harry Potter och Hemligheternas kammare - J.K Rowling
Harry Potter och Fången från Azkaban - J.K. Rowling
Harry Potter och Den flammande bägaren - J.K. Rowling
 
Till skillnad från alla andra i denna värld har jag inte läst HP. Bara sett filmerna. Men nu tyckte jag att det kunde få vara dags, särskilt när jag hittade fyra av dem så billigt och i så fint skick :)
 
 
Äldre Gudar - David & Leigh Eddings
Bridget Jones Dagbok  - Helen Fielding
Djävulen Bär Prada - Lauren Weisberger 
Härskarringen - J.R.R. Toliken
 
Hittade först de tre separata Sagan Om Ringen böckerna men sedan såg jag den här där alla var samlade. Kändes mycket bättre att ha alla tre i en och samma bok. Detta är inte heller en berättelse jag läst än, men måste verkligen göra det!

Mini bookshelf tour

Minns knappt att jag gjorde den här videon, för jag var så trött i morse. Så försök ha överseende med sluddriga kommentarer eller felsägningar är ni snälla ;) De böcker jag säger inte är skönlitteratur är böcker som inte är romaner. Tänkte först att det var fel att säga att de inte var skönlitteratur, men kom på sen att de nog ändå räknas som facklitteratur så då var det ju inte fel sagt ändå x) Även lite smått irriterande att jag beskriver de flesta som "awesome". Enda ordet jag kan så tidigt på morgonen tydligen ;)
 
Nåja, över till en morgontrött Gabriella med turkosa naglar: 
 
 
OBS, upptäckte att det är en kolsvart paus mitt i. Vet inte vad den gör där men videon fortsätter iaf efter några sekunder igen! :)