Bokbloggsjerka #11

Veckans fråga i jerkan lyder: Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst? 
 
Utan tvekan är det amerikanska författare som ligger i topp och därefter måste jag nog säga svenska. Jag har en viss förkärlek till svensk litteratur och älskar att det börjar komma så mycket svensk fantasy. Sen kan jag också erkänna att jag är väldigt dålig på att kolla upp var författare kommer ifrån (och ens minnas vad de heter. Jag är grymt dålig på namn) så det kan kanske vara något mer land som ligger där i toppen. Det är oftast bara de svenska författarna jag tittar upp lite noggrannare. 
 
Såja, ett snabbt svar. Kan också hoppa in här, när jag ändå skriver, och nämna att jag nog inte kommer uppdatera sådär värst mycket nu i veckan. Varför? Jo, för att jag kommer att lägga all tid jag bara kan på min hemtenta. Så jag måste försöka hålla mig undan internet i största möjliga mån ... Men sen är jag tillbaka igen! ;) Man kan ju alltid hoppas att mannen som jag delar denna blogg med kunde hoppa in och göra något inlägg när jag inte är här men nja ... vi får väl se hur det blir med det!
 
 

Böcker från bokmässan

Jag kom hem med en rätt fet hög böcker igår. Vet att några är nyfikna vad jag köpte så här kommer lite bilder på alla böcker. Blev en rätt så blandad kompott! Nu har jag dock sjuk ångest och vill inte handla något mer på typ ett år ...
 
 
Lite pocket!
Boktjuven - Markus Zusak
Magikerna - Lev Grossman 
Frost - Maggie Stiefvater 
Rör mig inte - Tahereh Mafi
 


Lite fantasy/skräck. 
De vassa tändernas skog - Carrie Ryan 
Udda verklighet - Nene Ormes (läste ju aldrig ut den när jag lånade hem den så och den var ändå nedsatt till 40kr så ... heheh)
Att de i tid må väckas - Frida Arwen Rosesund 
Farlig förmåga - Jessica SpotswoodBlandade böcker som alla verkade bra på sitt sätt. Fick dessutom Kim M Kimselius böckerna signerade! 
Jag, En - David Levithan 
Monster - Frank E. Peretti 
Att skriva med glädje - Kim M Kimselius (en skrivarbibel är väl aldrig fel?!) 
På flykt från andra världskrigets fasa - Kim M Kimselius 
För dig blottad - Sylvia day (tror inte på att den slår fifty shades men värt att undersöka ändå)


Böcker som jag fick i goodiebagen från bokbloggsträffen. Dock bara den översta jag kan tänka mig att läsa. De andra kändes inte helt jag, haha.. 
Den femte vågen - Rick Yancey 
Lögnen på femte våningen - Do van Ranst
Flyt som en fjäril, stick som ett bi - Elin Nilsson
Mitt bultande hjärta - Alf Kjetil Walgermo
Fjärde riket - Maria Nygren
 
 
Två andra böcker jag fick från bokbloggsträffen. Dock lite osäker på den understa nu. Den lät bra först men vet inte om den kommer bli läst. 
Doktor Kessners Hemlighet - Adam Hansson 
Något att hålla fast vid - Alexander Maksik 
 
Jag vet inte riktigt vilken jag är mest taggad på men jag tror det står mellan Monster, Farliga förmågor, Den femte vågen och För dig blottad. Får väl se vilken det blir först! ;) Tycker ni jag gjorde några bra köp?

Bokmässan

Nu har jag kommit hem från min tvådagars vistelse på bokmässan i Göteborg. Det här var, som jag redan nämnt, första året jag var där och jag kan väl säga att jag var lite överdrivet taggad dagarna innan.
 
Vi kom dit på fredagen runt 16 tiden och gick på mässan i 3 timmar. Det kändes som om jag befann mig i bokhimlen och jag kom till hotellet med hela 8 böcker. Fick träffa flera härliga författare och det kändes så kul!
På lördagen, alltså idag, åkte vi dit tidigt så vi var där strax efter att de öppnat. Och tur var väl det för köerna var otroligt långa. När vi kom in stack jag på ungdomsbokbloggsträff som Tova från bokugglan anordnat. Det var trevligt fastän jag inte läst något av det Lisa Bjärbo eller Johanna Lindbäck skrivit (tror jag inte, i alla fall) och knappt kände några bokbloggare, haha ... Fail. 
Sedan tog bloggträffen en låååååång pause och under den tiden hann både jag och mamma tröttna på mässan. Jag samlade på mig en hel del böcker till och sedan satt vi i princip bara och väntade på att jag skulle kunna gå tillbaka till bokbloggsträffen och hämta min goodiebag (för gratis böcker är väl värt att vänta på??;)). Sen var det förstås kul att lyssna till intervjun med Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som skrivit Engelsforstrilogin. Älskar ju deras böcker!

Alltså ... Allt som allt så gillade jag ju mässan men om jag ska vara där mer än en dag nästa år också så måste jag boka in en massa intressanta seminarium. Att bara traska runt i montrarna två dagar i rad var inget för mig, haha x) 

Nu är jag helt sjukt trött (därav ett rätt flummigt inlägg) så därför får ni vänta med att se mina inköp tills imorgon. Men det tror jag ni klarar va? ;) Ha det fint!!